Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sanctiuni nedepunere declaratie 100

Buna ziua, am si eu o problema, am o firma, care nu a avut activitate, si care a fost infiintata pe 28.09.2012. (nu a activat concret nici o zi lucratoare in trimestrul al treilea). Am fost sa depun astazi declaratiile D101 si pe cea de inactivitate, si mi s-a zis ca pentru nedepunerea declaratiei 100 pana la 25.08.2012 va trebui sa primesc si sa platesc amenda.
Intrebarea este: Exista vreo modalitate prin care sa nu primesc amenda, ci eventual un avertisment?
Va multumesc!
Adaugata in   ANAF si MFP

2 raspunsuri


la 21 Feb. 2013
Amenda pentru neindeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege, a bunurilor si veniturilor impozabile sau, dupa caz, a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume, precum si orice informatii in legatura cu impozitele, taxele, contributiile, bunurile si veniturile impozabile, daca legea prevede declararea acestora, este cuprinsa intre 1.000 lei la 5.000 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Feb. 2013
Ar mai fi o solutie, nu prea mai tine, dar, avand in vedere ca firma nu a avut activitate, poate aveti noroc! Solicitati audienta la directorul Administratiei de care apartineti, mergeti cu Declaratia 100 care nu a fost depusa , prezentati situatia, si poate scapati cu Avertisment! Asta presupune sa nu mai aveti alte avertismente sau amenzi cel putin in ultimul an!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x