Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reluare activitate firma suspendata temporar

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu mai multe informatii, eventual sa-mi spuneti baza legala pentru urmatoarea situatie: am avut un SRL platitoare de tva si impozit pe profit la data suspendarii temporare a activitatii si am solicitat regimul derogatoriu, inca nu s-a terminat perioada de suspendare, dar administratorul doreste reluarea activitatii. Ma intereseaza ce pasi trebuie sa urmez la administratia financiara. (Din ce am citit, eu inteleg ca in termen de 10 zile de la depunerea cererii la ONRC trebuie sa depun 010 cu imp micro si inregistrarea in scopuri de tva si solicitarea iesirii din regimul derogatoriu, angajati nu va avea). Multumesc
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 02 Feb. 2015
Dupa primirea hotararii de incetare a suspendarii, in termenul legal trebuie sa depuneti vectorul fiscal cu modificarile pe care le aveti de facut. Daca inaintea suspendarii societatea a avut o cifra de afaceri care sa-i permita ramanerea ca platitoare de impozit profit si TVA sau va trece la impozitare pe venitul microintreprinderilor si anularea inregistrarii in scopuri de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Feb. 2015
Adica daca, atunci nu atingea plafonul de tva, se poate inregistra acum ca neplatitor de tva? (a avut o cifra de afaceri foarte mica si in acel an a suspendat-o cu 01.04.2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Feb. 2015
Pentru rezultatele din anul anterior suspendarii, societatea poate fi inregistrata ca microintreprindere sau platitoare de impozit profit si TVA, daca aceasta a depasit plafonul legal, la reinceperea activitatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x