Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

raspuns la vanzare firma care urmeaza a se vinde

Multumesc ptr raspunsul dat.
Dar am o neclaritate -daca sora mea da declaratie ca renunta la acei bani cu care ea a creditat societatea ,ce se intampla cu societatea care cumpara ,acesti bani devin venit??
In acest caz numai poate vinde ??
Ce rezolvare imi pute-ti da????
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 27 Mai. 2014
Da, asa cum am mentionat in raspunsul precedent, contul 455 se inchide din punct de vedere contabil in corespondenta cu un cont de venit, respectiv contul 758. Contul 758 va fi luat in calculul impozitului pe profit. Asa cum am mentionat anterior sora dvs. poate vinde societatea , dar inchiderea contului 455 ar trebui efectuata prin contul 758 inainte de aceasta vanzare, astfel incat societatea care cumpara sa aibe o evidenta contabila clara, fara contul 455.In acest caz, in opinia mea sora dvs. prin operatiunea mentionata mai sus ar trebui sa achite impozitul pe profit aferent.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Mai. 2014
In cazul vanzarii sau cesionarii drepturilor asociatilor catre alte persoane, trebuie sa faceti un proces verbal de predare, precum si o descarcare de gestiune a administratorului, in care puteti preciza ca datoria societatii din contul 455 este preluata de catre noul asociat. Nu consider ca este obligatorie incadrarea sumei la calculul impozitului pe profit, inainte de predarea patrimoniului societatii, aceasta putand fi facuta de noul asociat
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Mai. 2014
Daca in contractul de cesiune a partilor sociale se mentioneaza ca se asociatul cedent renunta la suma cu care a imprumutat societatea atunci se va trece pe venit suma respectiva utilizand contul 758.Altfel societatea datoreaza suma respectiva catre vechiul asociat. In cazul schimbarii actionariatului suma se va trece din contul 4551 in contul 462.( bineinteles ca ramane valabil contractul de imprumut)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x