Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

RAMBURSARE TVA SPANIA

AM O SOCIETATE CARE A FACUT O ACHIZITIE INTRACOMUNITARA DIN SPANIA,FURNIZORUL DIN SPANIA A FACTURAT CU TVA 19%,SOCIETATEA DIN ROMANIA CARE A FACUT ACHIZITIA ESTE PLATITOARE DE TVA DAR NU S-A INSCRIS IN R.O.I. INAINTE DE A FACE ACHIZITIA SI PROBABIL DIN ACEST MOTIV I S-A FACTURAT CU TVA.
SOCIETATEA SI-A INREGISTRAT IN CONTABILITATE PRETUL DE ACHIZITIE CU TOT CU TVA INCLUS IN PRET,IAR ACUM VREA SA CEARA RAMBURSAREA TVA -ULUI DIN SPANIA.
VA ROG FRUMOS DACA SE POATE SA-MI SPUNETI DACA POATE CERE RAMBURSAREA TVA-ULUI,IN CONDITIILE DE MAI SUS SI DACA SE POATE CE DEMERSURI SI DOCUMENTE,DECLARATII TREBUIE DEPUSE?
MULTUMESC ANTICIPAT!
Adaugata in   TVA ANAF si MFP

1 raspuns


la 08 Nov. 2011
Conform OUG 54/2010, aveati obligatia sa va inscrieti in ROI inaintea efectuarii operatiunilor intracomunitare. Odata inscris in ROI codul de TVA al societatii este valabil pentru operatiuni intracomunitare. Societatea din Spania v-a facturat in mod corect cu TVA, societatea dvs. Neavand un cod valid pentru efectuarea operatiunilor intracomunitare. Pentru rambursarea TVA-ului aveti in vedere prevederile art. 147 din Codul fiscal privitor la rambursarea taxei catre persoane impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania si rambursarea TVA de catre alte state membre catre persoane impozabile stabilite in Romania
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x