Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plati efectuate in numele si in contul altei persoane. Inregistrari contabile

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: un asociat detine 2 firme: A si B; din greseala colega de la plati a facut o plata catre Orange din contul firmei A pt factura emisa pt firma B in data de 01.08.2017 iar, in data de 10.08.2017 din contul firmei A pt factura emisa catre firma A.
In contabilitate, la firma A apare plata in plus suma respectiva, iar la firma B apare ca neachitata factura respectiva.
Am solicitat la Orange cate o fisa cont pt ambele societati si, la ei apar stinse datoriile pt ambele firme.Mi-au spus ca din moment ce pe op s-au trecut datele de identificare ale firmei B (cod client si cui) ei au scazut din soldul firmei B desi plata s-a facut din contul firmei A.

Cum imi pot regla eu in contabilitate toate acestea????

multumesc

4 raspunsuri


la 07 Sep. 2017
Situatia se poate regla prin refacerea circuitului banilor, dar nu cred ca este posibil. Va trebui sa achitati suma corect pe firma care nu a platit si sa depuneti banii in contul firmei care a facut plata, iar orange trebuie notificata ca plata facuta gresit sa fie trecuta in contul firmei corect ca avans care se deduce luna urmatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Sep. 2017
Am vorbit deja la Orange si le-am explicat situatia dar, din punctul lor de vedere e in regula deoarece pe op s-au trecut datele de identificare ale celeilalte firme. Mi-au spus ca daca doresc imi pot trimite un contract de cesiune si doar asa se pot regla lucrurile. Ce ma sfatuiti?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Sep. 2017
Nu puteti sa faceti cesiunea de creante decat daca aveti datorie neachitata de la firma care a platit catre firma care trebuia sa plateasca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Sep. 2017
La firma A care a platit in plus, inregistrarea se face prin 461 debitori diversi: 461=5121 La firma B care nu a achitat direct factura, inregistrarea se face prin 462 creditori diversi si astfel se stinge furnizorul Orange: 401=462. Firma B trebuie sa ii plateasca firmei A cval facturii Orange si astfel se va stinge 461 in contabilitatea firmei A (5121 sau 5311=461 ) si 462 in contabilitatea firmei B (462= 5121 sau 5311).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x