Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

pfa - prestari servicii sportive

Buna ziua,

exista urmatorul caz: un profersor de sport doreste sa infinteze un PFA pentru a putea presta servicii - a oferii cursuri/ateliere pe teme sportive. Puteti sa-mi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru deschidere, actele necesare pe care trebuie apoi sa le intocmeasca lunar si ce trebuie sa depuna la Administratie lunar, anual.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 20 Iun. 2014
Pentru infiintarea PFA primul pas este rezervarea numelui in baza unei cereri ce se depune la ONRC cu taxa aferenta. Urmatorul este constituirea dosarului si depunerea acestuia, acesta presupunand completarea unor formulare pe care le solicitati la ghiseul de informatii: cererea de inregistrare PFA, specimenul de semnaturi, declaratia-tip pe propria raspundere care sa ateste indeplinirea conditiilor legale de functionare prevazute de legislatia speciala din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectia mediului si protectia muncii. Pe langa aceste formulare va trebui sa mai aveti la dosar, copie CI, copie calificare pentru domeniul respectiv, contract sediu -inchiriere, comodat etc (cu copie act proprietate, declaratie vecini si asociatie proprietari, cazier fiscal, inscriere carte funciara sau certificat fiscal taxe locale), act rezervare nume, taxa ONRC, solutionarea fiind in minim 48 de ore. Dupa ce ati obtinut certificatul de inregistrare urmeaza sa va inregistrati fiscal la ANAF, cu completarea declaratiei 220 de estimare a veniturilor, 600 pentru contributia de pensie, apoi anual pana in 25 mai se depune formularul 200 pentru reglarea veniturilor. Va fi necesar sa cumparati de la librarie registrele de incasari si plati si inventar, pe care le veti completa. Platile pentru declaratia estimativa se fac trimestriale, iar contabilitatea se face in partida simpla, fara sa fie nevoie de autorizare - contabil autorizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x