Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

OG/2016 care reglementeaza obligativitatea comunicarii soldurilor restante

Am inteles ca, conform acesteia trebuiesc declarate on- line aceste solduri mai mari de 30 de zile.Intrebarea este ca, nicaieri nu este precizat locul si adresa unde trebuiesc trimise...dar nu s a omis quantumul amenzilor??!!!

3 raspunsuri


la 18 Oct. 2016
Este vorba despre OUG 22/2016 care prevede la art. 2 ca persoanele juridice au obligatia de a intocmi situatia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale sau de la scadenta, catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoana juridica, cu sediul in Romania, care va cuprinde: elemente de identificare a calitatii de debitor: denumirea, sediul social si codul fiscal; numarul, data emiterii, scadenta, valoarea si soldul facturii ce urmeaza sa fie platita creditorului. In art. 3 se prrevede ca situatia se va depune prin internet la adresa dedicata in acest scop, in vederea includerii in procedura de compensare a datoriilor neplatite la termenele scadente. In concluzie este vorba de depunerea acestor situatii de catre institutiile publice, institutiile private vor participa in calitate de creditori.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Oct. 2016
Ordonanta 22/2016, care modifica Ordonanta 77/1999 !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Oct. 2016
"Art.4 - Personalul structurii de compensare a datoriilor din cadrul Sucursalei Bucuresti a Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie - CPPI Busteni, institutie publica subordonata Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, este obligat sa asigure pastrarea, stocarea si utilizarea informatiilor, datelor si situatiilor comunicate de operatorii economici in conditii de confidentialitate si siguranta, in scopurile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, pentru prevenirea producerii unor prejudicii sau a lezarii intereselor, de orice natura, ale acestora." De scris... scrie unde trebuie trimisa, dar nu stiu sa existe vreo lege, hotarare de guvern sau ordonanta de guvern in care sa se specifice adresa de e-mail unde trebuie transmisa o declaratie sau altceva de acest gen sau adresa postala pentru expedierea plicurilor !! Iar situatiile nu se transmit numai de catre institutiile publice, ci de catre toate persoanele juridice! Si nu in ultimul rand, aceasta obligatie de raportare a datoriilor si creantelor mai vechi de 30 de zile exista din 1999. Numai ca necunoasterea legii nu te absolva de aplicarea ei !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x