Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Firma suspendata

Buna ziua , sunt administrator la o societate care este suspendata pana pe data 25.05.2013.
Societatea nu are datorii, nu a avut salariati si nu stiu ce se va intampla daca nu am bani sa o reactivez cu data de 25.05.2013 prin REGISTRUL COMERTULUI.
Ma puteti lamuri in aceasta problema? Va rog daca se poate sa-mi raspunda cineva urgent
Multumesc
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 15 Mai. 2013
Buna ziua, Dupa perioada de suspendare, societatea are doua variante: sa reactiveze activitatea sau sa isi inceteze definitiv activitatea. In cazul in care, din diverse motive, nu puteti reactiva firma, exista posibilitatea sa o inchideti. Trebuie insa sa vedeti care ar fi costurile inchiderii definitive a societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Iul. 2013
O firma suspendata este obligata in termenul de 3 ani sa-si stabileasca o directie. Fie se merge spre lichidare, dizolvare radiere fie o reactivezi la registrul Comertului si te apuci de treaba, faci business. In ambele cazuri ai nevoie de bani si de un contabil....expert .... In situatia in care nu depui la administratia financiara declaratiile obligatorii te vei trezi ca o sa figurezi la contribuabili inactivi...si ti se va atasa la cazierul fiscal personal aceste fapte, Daca ai probleme de genul acesta va trebui sa reactivezi firma la fisc, o sa vina o echipa de doi inspectori sa vada sediul social, sa faca un control, etc.... va trebui sa ai la zi datele la registrul comertului, sa nu ai sediu expirat etc... si vei cheltui timp si bani. Mi-a trebuit aproximativ 6 luni sa inchid o astfel de firma! Nu repeta greseala mea !!!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iul. 2013
Pasii descrisi sunt corecti. Cu precizarea ca nu ai nevoie de un expert. Acelasi lucru il face orice contabil. Intotdeauna, acestia sunt practicieni si stiu mai multa carte decat expertii. Succes!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x