Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Export termopane

Detin o firma SRL si doresc sa export termopane in scopul de a le comercializa in Franta. As dori sa stiu cum se aplica in cazul meu TVA-ul in situatia in care voi vinde unei persoane fizice, respectiv juridice. Iar legat de facturare, ce valoare are factura in limba romana pentru clientul meu francez.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 18 Oct. 2013
Avand in vedere prevederile art. 155 din Codul fiscal, factura se poate intocmi in orice limba a spatiului UE. De obicei se intocmeste in Euro. Completati toate datele de identificare ale clientului: denumire, adresa, cod VAT, cont bancar si banca. Se intocmeste in 3 exemplare din care 1 exemplar ajunge la client.In contabilitate o evidentiati in valuta la cursul bnr din ziua facturarii. O sa aveti evidentiata factura in contabilitate atat in valuta cat si in lei. Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate in scopuri de tva si doresc sa efectueze o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri deTVA , inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare. Se va inregistra in scopuri deTVA, asa cum am precizat mai sus, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro). Operatiunea de livrare intracomunitara astfel justificata se declara prin decontul de TVA cod 300 la randul 1 si se raporteaza prin declaratia cod 390 dupa evidentierea facturii emise in jurnalul pentru vanzari. In cazul in care nu depaseste plafonul de 10000 euro, cumparatorul nu este obligat sa se inregistreze in Registrul Operatorilor Intracomunitari, nu este obligat nici sa se inregistreze in scopuri de TVA, nici sa depuna declaratiile 300 si 390. Asadar, inainte de efectuarea exporturilor inregistrati-va societatea in registrul operatorilor intracomunitari. Factura se va emite fara TVA in cazul in care clientul va comunica un cod valid de TVA (VAT). In contabilitate o inregistrati cu taxare inversa. Factura se va emite cu TVA in cazul in care livrarile se fac catre personae fizice sau societati neplatitoare de tva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x