Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratii pentru leasing

Daca o societate incheie un contract de leasing pentru un autovehicul, trebuie sa depuna la finante vreo declaratie? Daca da, in cat timp de la semnarea contractului de leasing?

1 raspuns


la 17 Ian. 2013
Buna ziua, Societatea comerciala care incheie un contract de leasing este obligata sa inscrie autovehiculul la Administratia Financiara de care apartine pentru stabilirea impozitului pe mijloace de transport. Acte necesare pentru inscrierea in evidentele fiscale a unui mijloc de transport auto sunt: DECLARATIE DE IMPUNERE (formular tip - 2 exemplare); CARTEA DE IDENTITATE A MIJLOCULUI DE TRANSPORT (original si fotocopie); ACTUL DE DOBANDIRE AL MIJLOCULUI DE TRANSPORT, CARE POATE FI: -CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE; -CONTRACT DE SCHIMB ; -FACTURA; -ACT DE DONATIE; -HOTARARE JUDECATOREASCA RAMASA DEFINITIVA SI REVOCABILA; -ACT ADITIONAL LA ACTUL CONSTITUTIV AL CONTRIBUABILULUI; -CONTRACT DE LEASING FINANCIAR SI PROCESUL VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE A MIJLOCULUI DE TRANSPORT, IN CAZUL CONTRIBUABILILOR CARE AU CALITATEA DE LOCATAR (fotocopie); CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA EMIS DE CATRE COMPARTIMENTUL DE SPECIALITATE AL AUTORITATII ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE PENTRU CONTRIBUABILUL CARE INSTRAINEAZA MIJLOCUL DE TRANSPORT, EXCEPTIE FACAND CAZURILE MIJLOACELOR DE TRANSPORT IN LEASING SI CELE DOBANDITE IN STRAINATATE (original); DOCUMENTUL VAMAL EMIS DE CATRE AUTORITATEA VAMALA ROMANA PENTRU MIJLOCUL DE TRANSPORT, IN CAZUL IN CARE ACESTA ESTE DOBANDIT DIN ALTE STATE DECAT STATELE MEMBRE ALE U.E. (fotocopie); IN CAZUL MIJLOACELOR DE TRANSPORT DE PROVENIENTA EXTERNA, ACTUL DE PROPRIETATE VA FI TRADUS SI LEGALIZAT; FISA DE INMATRICULARE (original si fotocopie); CODUL UNIC DE INREGISTRARE. Perioada in care se inscrie mijlocul de transport la Administratia Financiara este de o luna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x