Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

data dobandirii unei cladiri pentru stabilire impozit local

Odata cu inventarierea patrimoniului la dec.2015 s-a gasit plus de inventar o cladire construita in anul 2002 de o terta persoana fara acordul societatii noastre si care s-a luat in ev.contabila in baza unui raport de evaluare ANEVAR. Societatea a castigat in instanta evacuarea persoanei care a si edificat cladirea. Acest raport impreuna cu declaratia de impunere au fost depuse la Serv.de impozite si taxe.
Intrebare: este corect ca Serv.Impozite si Taxe Locale sa-mi solicite raport de evaluare pe ultimii 5 ani(si cu amenda de 25000 lei) cat timp noi nu am avut aceasta cladire inregistrata in ev. contabila ? Data dobandirii fiind decembrie 2015???

2 raspunsuri


la 08 Mar. 2016
Pentru calcularea taxelor locale, ati depus documentele care au fost cerute de catre administratia locala. Presupun ca cererea de prezentare a reevaluarii este pentru faptul ca ati depus documentul de introducere in patrimoniu, respectiv acel raport de reevaluare si nu nota contabila si procesul verbal de punere in functiune.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Mar. 2016
Da, am depus toate documentele contabile care au stat la baza inregistrarii in contabilitate impreuna cu declaratia de impunere. Nedumerirea mea este, cum poti solicita un alt raport de reevaluare a acestei cladiri pe ultimii 5 ani (2010-2015) de vreme ce nu a fost in gestiunea si patrimoniul societatii??? Mai mult, pentru care motiv sa fii sanctionat cu amenda intrucat declaratia de impunere a fost depusa in termenul celor 30 de zile de la inregistrarea in patrimoniu? Multumesc pentru amavbilitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x