Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contract de cesiune

Buna seara!
Am si eu o problema cu niste contracte de cesiune si sper sa ma ajutati.
Firma A a decis sa-si suspende activitatea si a cesionat prin contract de cesiune creanta unei firmei Bcu care nu are nici o relatie de afaceri toate creantele si datoriile pe care le avea.
Este legal sa cesionezi datoriile si creantele unei alte firme care are ca obiect de activitate comertul?
Daca da cum inregistrez in contabilitatea firmei B aceste contracte de cesiune? practic pentru aceasta firma B ele reprezinta niste venituri si cheltuieli nedeductibile dupa parerea mea.
Multumesc anticipat!
Adaugata in   ANAF si MFP

2 raspunsuri


la 21 Feb. 2012
in opinia mea inregistrarile contabile sunt: preluare creante: 461 = 462 achitare cv contract cesiune 462 = 5121 sume nerecuperate- 658 analitic = 461
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Feb. 2012
Multumesc pentru raspuns! Stiu ca in cadrul contractelor de cesiune se folosesc conturile 461 si 462 . Dar in acest caz daca folosesc aceste conturi raman cu sold pe 461 pe care nu am cum sa-l inchidfirma B a prelua aceste contracte fara a avea o relatie de afaceri cu firma A sau cu clientii/furnizorii acesteia. Eu ma gandisem la varianta 6588 = 462 pt contractele in care se preiau datoriile si 461=7588 pentru contractele in care se preiau creantele. Dar nu stiu daca este corect. Ma puteti ajuta?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x