Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

conditii reactivare firma

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum se poate reactiva o firma devenita inactiva in urma nedepunerii declaratiilor, practic nu s-au depus deoarece nu am avut nici un fel de activitate de mai bine de 2 ani, si nici angajati. Firma e platitoare de TVA si are datorii a bugetul de stat dar nu foarte mari. Se mai verifica sediul social? Cam cat dureaza?

Multumesc,
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 23 Dec. 2011
Ordinul 575/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Contribuabilii vor fi declarati inactivi daca indeplinesc una dintre urmatoarele conditii: - se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale, prin declararea unor date de identificare a sediului social care nu permit organului fiscal identificarea acestuia; - organele fiscale au constatat ca nu functioneaza la sediul social sau la domiciliul fiscal declarat. Starea de inactivitate inceteaza daca se constata de organele de inspectie fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al unitatilor subordinate, ca nu mai sunt indeplinite conditiile pentru care contribuabilul a fost declarat inactiv sau ca urmare a unei hotarari judecatoresti, de la data la care aceasta ramane irevocabila. Constatarea incetarii motivelor pentru care contribuabilul a fost declarat inactiv se va face de organele de inspectie fiscala competente, in baza cererii de reactivare, depusa de reprezentantul legal al contribuabilului declarat inactiv. In baza cererii de reactivare, organele de inspectie fiscala vor efectua inspectia fiscala si dupa finalizarea acesteia vor intocmi un referat cu propunerea de reactivare. Referatul va fi avizat de directorul executiv coordonator si va sta la baza intocmirii Listei contribuabililor reactivati. Incetarea starii de inactivitate a unui contribuabil se face prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Dupa reactivarea unui contribuabil declarat inactiv, restrictiile inceteaza incepand cu data publicarii ordinului de reactivare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Dec. 2011
Ce inseamna inspectia fiscala la domiciliu? Pe langa verificarea sediului social se verifica si actele societatii pe ultimii ani, sau doar daca s-au depus toate declaratiile lipsa si au fost platite toate obligatiile bugetare? Ce anume se verifica la sediul social, ctr. de proprietate? Multumesc,
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Dec. 2011
Inspectia fiscala este actiunea prin care se verifica bazelor de impozitare, a corectitudinii si exactitatii indeplinirii, conform legii, a obligatiilor fiscale de catre contribuabil Altfel spus se verifica daca societatea isi indeplineste - toate obligatiile declarative prevazute de lege - toate obligatiile de plata Totodata, se verifica daca societatea isi desfasoara activitatea la sediul fiscal declarat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x