Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

bilant,tip entitate -microentitate

Buna ziua,
Bilantul pe care il depun este de tip microentitate. Va rog sa-mi spune-ti ce documente trebuie sa intocmesc pentru a le depune cu bilantul?
Adaugata in   ANAF si MFP

2 raspunsuri


la 25 Apr. 2016
In cazul situatiilor financiare pentru microentitati veti avea formularul in varianta simplificata, iar arhiva atasata trebuie sa contina scanate: declaratia, procesul verbal, raportul de gestiune si notele explicative. Arhiva trebuie sa fie in format zip si sa nu fie mai mare de 9 mb.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Apr. 2016
Nu, notele explicative nu se depun in cazul microentitatilor. In schimb trebuie prezentate informatii cu privire la a) politicile contabile adoptate, inclusiv: ? bazele de evaluare aplicate diferitelor elemente; ? conformitatea politicilor contabile adoptate cu principiile contabile prevăzute de prezentele reglementări; ? orice modificări semnificative ale politicilor contabile adoptate; b) valoarea totală a oricăror angajamente financiare, garanţii sau active şi datorii contingente neincluse în bilanţ, indicând natura şi forma oricărei garanţii reale care a fost acordată; separat de acestea, sunt prezentate orice angajamente privind pensiile şi entităţile afiliate sau asociate; c) suma avansurilor şi creditelor acordate membrilor organelor de administraţie, de conducere şi de supraveghere, cu indicarea ratelor dobânzii, a principalelor condiţii şi a oricăror sume restituite. A se vedea Secţiunea 12.1 din OMFP 1802/2014, care are niste prevederi la capitolul Scutiri pentru microentităţi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x