Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

amortizare accelerata

Am achizitionat un electrocardiograf si as dori sa-l amortizez accelerat. Trebuie aprobare de la ANAF? Mentionez ca sunt PFA cod CAEN 8621.Va multumesc.


Stan
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 19 Oct. 2012
Agentii economici amortizeaza mijloacele fixe potrivit prevederilor prezentei legi, utilizand unul dintre urmatoarele regimuri de amortizare: - Amortizarea liniara - Amortizarea degresiva ? Amortizarea accelerata - pentru primul an de utilizare, amortizarea nu poate depasi 50% din valoarea fiscala de la data intrarii in patrimoniul contribuabilului a mijlocului fix. Pentru urmatorii ani de utilizare, amortizarea se calculeaza prin raportarea valorii ramase de amortizare a mijlocului fix la durata normala de utilizare ramasa a acestuia. Utilizarea regimului de amortizare accelerată se aproba de catre directia generala a finantelor publice, la propunerea consiliului de administratie al agentului economic sau a responsabilului cu gestiunea patrimoniului.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x