Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitatea amortizarii mijloacelor de transport marfa

In codul fiscal sunt exceptate de la limita de 1500lei/luna , amortiziare deductibila, printre altele:
vechiculele utilizate de agentii de vanzari si achizitii. Va rog daca puteti detalia acet lucru.
Cum se poate dovedi ,ca masina este folosit numai pentru vanzare si aprovizionare, foaia nu trebuie sa fie neaparat pe numele agentului poata sa fie pe numele soferului, . Mentionez ,ca masina are capacitate cilindrica sub 3500 mc.


2 raspunsuri


la 08 Dec. 2015
Codul fiscal prevede ca amortizarea limitata sa se aplice autovehiculelor cu cc mai mica de 3500, cu anumite exceptii printre care si autovehiculele utilizate de agentii de vanzari sau achizitii. Acest lucru poate fi dovedit cu foaia de parcurs completata de agentii de vanzari sau achizitii incadrati pe aceste posturi cu cim si specificat in fisa postului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Dec. 2015
Nu aveti nevoie sa dovediti decat ca autovehicolul este folosit 100% in interes de serviciu. Acest lucru se poate dovedi cu Foaia de parcurs intocmita zilnic pe numele soferului care conduce autovehiculul. Nu sunt limitari decat pentru autoturismele cu 8 locuri+locul soferului si care au o greutate de pana la 3,5 tone, care pot fi utilizate atat in interes de serviciu cat si in interes personal. In cazul acestora, deductibilitatea tutror cheltuielilor, mai putin amortizarea, se limiteaza la 50%(taxa asupra mijloacelor de transport, asigurari, reparatii, carburanti, etc) iar amortizarea este deductibila in limita a 1.500 lei/luna DACA NU EXISTA FOAIE DE PARCURS care sa justifice kilometrajul de la bordul masinii. In cazul in care exista Foaie de parcurs iar kilometrajul de la bordul masinii corespunde cu cel din Foaia de parcurs, cheltuielile sunt deductibile integral. Nu este nevoie sa fie intocmita Foaie de parcurs auto pentru justificarea kilometrilor parcursi in cazul exceptiilor prevazute in legem, respectiv autovehiculele utilizate de agentii de vanzari, de societatile de paza, etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x