Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabilitate afacere internet prin achizitie de bunuri din China

Buna ziua,

Suntem doi tineri, care intentioneaza sa dea curs unei afaceri cu vanzare pe internet prin intermediul unui site/facebook.
Domeniul este vanzare de bijuterii.
Toate produsele sunt cumparate online de pe site-ul aliexpress.com din China.
Produsele achizitionate ajung in Romania prin intermediul Postei Romane.

Intrebarile noastre sunt:
- daca factura primita este in chineza/engleza, care sunt procedurile pentru a fi inregistrate in Romania. Trebuie tradusa? daca da, care este costul si exista o persoana specializata?
- daca dorim sa ne limitam doar la vanzare pe facebook, cifra de afaceri fiind mica (aproximativ 1000 RON), este nevoie de infiintare firma/PFA? care ar fi dificultatile intampinate din punct de vedere legal daca nu am avea firma/PFA?
- in cazul in care indiferent de mijloacele prin care vindem trebuie infiintata firma sau PFA care ar fi solutia potrivita pentru noi - SRL sau PFA?

Va multumesc frumos!

1 raspuns


la 30 Apr. 2015
Comertul cu bijuterii presupune acreditari speciale daca sunt din metale pretioase, precum si inregistrarea de taxe speciale. Daca desfasurati activitate economica trebuie sa va inregistrati fiscal, ca persoana fizica comerciant, pfa comert, ii, srl, in functie de calificarea pe care o aveti, cifra de afaceri prevazuta si calculul taxelor. In cazul importului trebuie sa luati in calcul costul produsului la care se adauga transportul, tva taxe vamale, comision vamal. Documentele necesare sunt factura, documentul de transport, declaratie vamala de import. Factura trebuie tradusa daca nu este in engleza, iar importatorul trebuie sa se inregistreze pentru obtinere cod e.o.r.i. Ca forma de functionare se poate folosi una din cele prezentate, cu mentiunea ca pentru srl nu va trebuie calificare profesionala dar contabilitatea este in partida dubla.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x