Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie bunuri si servicii din China tratament fiscal dpdv tva

O societate din Romania (contractor), neplatitoare de tva in tara, avand cod valabil de tva intracomunitar, se ocupa cu intretinerea si repararea parcurilor de distractie din China (subcontractor). Piesele de schimb utilizate la repararea si intretinerea parcurilor le cumpara direct din China si le foloseste acolo, ele neajungand in Romania. In tara noastra nu ajung decat facturile, fara aviz/cmr/declaratie vama etc. China emite facturile fara tva catre firma din Romania, atat cele pt piesele de schimb cat si cele pt serviciile oferite (de ex cazare pt administrator) iar firma din Romania isi emite facturile de venit catre o societate comerciala din Italia, platitoare de tva si inregistrata in R.O.I.
- Facturile din China cum se declara in Romania, dpdv al tva-ului, avand in vedere ca societatea romana este neplatitoare de tva in tara?atat facturile cu piese cat si cele de servicii emise de China pentru societatea din Romania;
- Cei din China trebuie sa ne trimita vreo dovada ca sunt platitori de tva in tara lor pe care sa o atasam la facturi atata timp cat nu emit facturile cu tva?
Multumesc

1 raspuns


la 29 Mar. 2016
Pentru firma romana este important sa stabileasca contractual care este raspunderea sa in aceasta afacere. Din punctul meu de vedere, faptul ca se factureaza catre o firma din Italia aceste servicii de intretinere genereaza semne de intrebare privind natura serviciilor, de furnizare de forta de munca sau mentenanta in China, pentru ca firma romana nu are legatura directa cu beneficiarul chinez, fapt care nu-i da dreptul sa inregistreze materialele utilizate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x