Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie administrator in numele firmei

Buna ziua,

societatea achizitioneaza masini second din Anglia de la persoane fizice. Masinile sunt cumparate in numele societatii de catre o terta persoana stabilita acolo si platite de catre administrator din contul personal. Este in regula daca restitui catre administrator contravaloarea acestora in masura incasarilor firmei? Plata catre clientii externi sa fie inregistrata prin contul 4551, iar pe masura ce firma incaseaza sa-i restituie administratorului contravaloarea acestor achizitii?

va multumesc!

3 raspunsuri


la 13 Dec. 2016
Achizitia de marfuri din spatiul comunitar sau extracomunitar este legiferat in codul fiscal si vamal. Daca achizitias este intre persoane fizice nu poate fi achitata de firma, aceasta putand doar incheia un contract de mandat pentru persoana respectiva dar plata din contul personal presupune o achizitie proprie care nu poate fi considerata comerciala. Nu este recomandabila inregistrarea creditarii firmei in cazul prezentat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2016
acea terta persoana cumpara majoritatea masinilor pe numele ei urmand sa le vanda firmei noastre prin incheierea unui contract de vanzare-cumparare, iar in alte cazuri este doar un intermediar intre societate s persoana care vinde. Cu alte cuvinte, firma din Romania achizitioneaza masini pt. dezmembrare de la persoane fizice din Anglia. Deci, nu se poate ca pretul acestora sa fie platit de catre administrator, ca un fel de creditare, iar societatea sa-i restituie suma pe masura ce incaseaza intr-o perioada relativ scurtade timp?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2016
In cazul in care persoana care vinde este nerezidenta veti avea de platit impozit nerezidenti si sa colectati taxa pentru faptul ca faceti achizitii intracomunitare. O varianta este achizitia unei persoane cu rezidenta in Romainia care sa vanda firmei masina plata fiind catre acesta, in baza unui contract de vanzare-cumparare, dar in cazul incheierii mai multor tranzactii pe numele unei persoane acesta va intra in categoria comerciantilor si obligat de fisc sa plateasca impozit si taxe.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x