Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intermediere produs energetic - carbuni

Buna ziua,
Societatea A detine licenta de exploatare carbune (lignit) si vinde carbunele extras catre societatea B (intermediar), care, la randul ei, vinde carbunele catre societatea C, care detine autorizatie de consumator final si scutire la plata accizelor conform art. 206^60. Care din aceste societati are obligatia de a declara, constitui si achita accizele aferente vanzarii de carbune? Ce obligatii are societatea B pentru a putea desfasura aceasta activitate de intermediere produse accizabile?

2 raspunsuri


la 24 Feb. 2015
Pentru activitatea de intermediere trebuie societatea B trebuie sa detina autorizatie de comercializare, urmand ca la vanzarea catre consumatorul final sa contina acciza. In functie de contractul incheiat intre A si B si relatiile juridice intre ele se stabileste societatea care se inregistreaza ca platitor de accize..
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mai. 2015
Care este baza legala pentru detinerea autorizatiei de comercializare carbune si care este modul de obtinere al acesteia?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x