Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

1,5 % impozit

In contabilitatea firmei am CLADIRE ( pt. care platesc impozit ), imprejmuire teren (gard), bazine si malaxor ...

Va rog mult sa-mi spuneti daca platesc 1,5 % doar la imprejmuirea terenului fiindca eu asa am inteles ...
In declaratia 100 a carei luni trec acest nou impozit ?
Se trece si in 010 ?
Va multumesc mult

3 raspunsuri


la 05 Feb. 2014
Conform ART. 296^35 din codul fiscal, impozitul pe construcþii se calculeazã prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcþiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidenþiatã contabil în soldul debitor al conturilor corespunzãtoare construcþiilor menþionate la art. 296^34, din care se scade: a) valoarea clãdirilor, inclusiv valoarea lucrãrilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clãdirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosinþã, pentru care se datoreazã impozit pe clãdiri, potrivit prevederilor titlului IX, de cãtre contribuabil sau proprietar, dupã caz; b) valoarea lucrãrilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru construcþiile, aflate sau care urmeazã sã fie trecute în proprietatea statului sau a unitãþilor administrativ-teritoriale; c) valoarea construcþiilor din subgrupa 1.2.9. "Terase pe arabil, plantaþii pomicole ºi viticole" din Catalogul privind clasificarea ºi duratele normale de funcþionare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 2.139/2004, cu modificãrile ulterioare. Se va declara in formularul 100 cu scadenta 25.05.2014. Nu se modifica vectorul fiscal prin formular 010 .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Feb. 2014
Eu stiu ca trebuia depusa declaratia 010 pana pe 31 ianuarie 2014 cu randul 12.1 - ,,Impozit pe constructii" bifat si completat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Feb. 2014
(1) Contribuabilii prevazuti la art. 296^33 sunt obligati sa calculeze si sa declare impozitul pe constructii, pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului pentru care se datoreaza impozitul. (2) Impozitul pe constructii, declarat potrivit alin. (1), se plateste in doua rate egale, pana la datele de 25 mai si 25 septembrie, inclusiv. (3) Prin exceptie de la alin. (1) si (2), contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului, au obligatia de a declara si plati impozitul determinat conform art. 296^35 alin. (1), pana la data incheierii perioadei din an in care persoana juridica a existat. (4) Contribuabilii nou-infiintati datoreaza impozitul pe constructii incepand cu anul fiscal urmator. (5) Modelul si continutul declaratiei privind impozitul pe constructii se stabilesc prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta. (VEZI D 010) (6) Impozitul reglementat de prezentul titlu reprezinta venit al bugetului de stat si se administreaza de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x