Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

este vorba despre: una sau doua popriri ? , 2 creditor sau acelasi creditor ?

Buna seara !
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Un coleg a primit la unitate
de la un BEJ, o poprire /creditor Primaria,
iar de la alt BEJ, o alta poprire /creditor Locativa.

La baza sta o hotarare judecatoreasca,
de la Fond -pentru Primarie,
de la Recurs - pentru Locativa.

Desi era vorba despre aceeasi problema,
aceeasi datorie a colegului care a stat la un camin,
1 - reclamantii sunt diferiti ?....
desi Locativa este tot sub aripa Primariei ?
sau
Se poate spune ca cei 2 creditori sunt de fapt unul singur ?

Cum este corect ?
2. - Unitatea sa puna ambele popriri ?
sau
3. - Sa puna doar 1 singura poprire ?
Care din ele ?
4. - Cele 2 BEJ sau cei 2 creditori ( = creditorul ? )
ar trebui sa se inteleaga asupra unei singuri popriri
pentru 1 singur creditor ?

6 raspunsuri


la 12 Oct. 2015
Nu va pot ajuta, pentru ca nu inteleg daca sunt doua popriri pe aceeasi cauza sau sunt cu obiect diferit. Cel mai bine este sa trimiteti o adresa catre ambele BEJ prin care sa cereti date suplimentare, dar in opinia mea par a fi doua popriri diferite, caz in care puteti popri veniturile subiectului in limitele legii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Oct. 2015
Colegul mi-a dat hotararile judecatoresti. La Fond, este vorba de "judecarea actiunii avand ca obiect pretentii banesti, formulata de reclamanta Asociatia de Proprietari in contradictoriu cu paratii Primarie, in calitate de proprietar pentru spatiul detinut de chiriasul acestuia ( = colegul meu ) si colegul meu, precum si chematii in garantie SC LOCATIVA SA, colegul meu, pentru obligarea la plata cval cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei aferente perioadei oct.2009-ian.2012,..... Primaria a fost obligata sa plateasca Asociatiei suma ... - cval cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei aferente perioadei .... A admis cererea de chemare in garantie a Primariei impotriva colegului meu. A obligat chematul in garantie,colegul meu, sa plateasca Primariei cval acelor cote ... A respins cererea de chemare in garantie a Primariei impotriva colegului meu. La Recurs, s-a admis recursul declarat de Primarie si a obligat chemata in garantie LOCATIVA sa achite recurentului Primaria suma - cheltuieli comune asociatie, iar chematul in garantie - colegul meu sa plateasca LOCATIVA suma .... cu acelasi titlu. - un BEJ a solicitat poprirea pentru Primarie. - alt BEJ a solicitat poprirea pentru LOCATIVA. - iar salariatul va trebui sa suporte cele 2 popriri sau una ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Oct. 2015
Puteti sa respingeti ambele popriri trimitand adrese catre ambii executori cu argumentul ca nu puteti face poprire pentru doua hotarari care au acelasi obiect de la doi executori diferiti, dand un termen pentru ca situatia sa fie clarificata intre cei doi executori.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Oct. 2015
S-a facut deja adresa catre cel de al 2-lea BEJ. S-a explicat situatia. Acesta a raspuns in scris ca insista ca unitatea sa faca poprirea. Telefonic ni s-a spus ca, potrivit noilor prevederi legislative, unitatea nu mai poate sa faca nimic, nu are dreptul sa verifice corectitudinea si legalitatea lucrarilor executorului judecatoresc si ca doar instanta se poate pronunta asupra acestor aspecte. Si ca singurul in masura nu ar fi decat salariatul, care poate face o contestatie la executare. Nu cred ca Primaria ar renunta la executare pentru ca a fost platit executorul. Fiind institutie de stat....., daca ar renunta ar insemna ca onorariul executorului sa il impute unui salariat de-al sau.... Pana atunci, unitatea nu poate decat sa dispuna cele 2 popriri... iar salariatul sa vada cum rezolva situatia incurcata.... Va rog frumos sa imi spuneti daca ar putea fi o alta rezolvare a situatiei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Oct. 2015
Din cele prezentate trebuie sa faceti cele doua popriri in limita legala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Oct. 2015
Da. Asa s-a procedat. Nu este alta cale. O zi frumoasa in continuare !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x