Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

va rog sa ma lamuriti cum trebuie sa lucrez corect in saga

Buna dimineata,

Unei firme i-a fost anulat din oficiu TVA la incasare in data de 01.08.2013. Contabila a introdus receptiile tot cu TVA, dar in registru de casa a introdus platile debifand TVA, deci ca neplatitor. Am observat in articole contabile la factura platita 371 la 401 si 4426 la 401 .Asa a mers pana in 31.12.2013. Din 01.01.2014 am preluat firma.
Specific ca a fost dusa la fisc decl. 300 la 31.07.2013 si 311 aferent lunilor respective.
Este corect sa lucrez si eu asa pana la repunere TVA la incasare ?
Va rog sa ma lamuriti cum trebuie sa lucrez din 01.01.2014 pana la repunere !

va multumesc,
D.D.
Adaugata in   TVA Monografie contabila

3 raspunsuri


la 14 Mar. 2014
Persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA nu mai beneficiaza de dreptul de deducere a TVA aferente achizitiilor efectuate in perioada respectiva. Acestea au obligatia de a colecta si de a plati TVA aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata TVA efectuate in perioada in care nu au un cod valabil deTVA. In acest sens se va depune la organul fiscal competent formularul 311, pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei daca si numai daca in perioada respectiva a efectuat livrari de bunuri/prestari de servicii si/ sau achizitii de bunuri si/ sau servicii pentru care sunt persoane obligate la plata TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mar. 2014
As vrea sa stiu daca v-a multumit raspunsul doamnei Munteanu. Eu in raspunsurile date de doamna regasesc numai citate din legislatie fara un raspuns la intrebari. Consider ca putem citi si noi legislatia, dar am avea nevoie macar de o opinie chiar daca nu doreste sa isi asume responsabilitatea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Apr. 2014
Buna ziua, Ce a facut contabila veche nu este treaba dvs. Dvs incepand cu data preluarii firmei trebuie sa lucrati corect. Adica: -va introduceti partenerul in furnizori in saga si dati verificare. -pentru perioada ianuarie 2014 si pana a fost repus partenerul respectiv in sistemul tva la incasare, introduceti facturile in intrari fara bifa, pentru ca partenerul dvs nu apare in sistemul tva la incasare, deci nota contabila trebuie sa fie 4426=401, nu o sa aveti 4428.TP. Dupa ce partenerul este reinregistrat in STVAI, in intrari veti opera facturile cu bifa. Va doresc o seara frumoasa!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x