Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Neclaritati inregistrare facturi

Buna ziua !

Ma poate ajuta cineva,va rog,sunt incepatoare si nu stiu cum sa inregistrez si in ce randuri sa trec ,in decontul de TVA urmatoarele(societatea mea este inreg in scopuri de tva in Romania si in ROI).De asemenea imi puteti preciza care dintre aceste facturi se declara in D390 sau in D394?

-Factura achizitie bilet de avion SDD,de la PJ din Romania ( Blue Air si Tarom)

-Factura (achizitie) chirie SDD cf art 133 (4)lit a) Codul Fiscal ,de la PJ din Romania (pt un imobil situat in afara Romaniei ,in UE,detinut/inchiriat de PJ care emite factura)

-Factura achizitie bun din UE ,pt care s-a platit TVA la achizitia lui in statul membru.(Am cumparat o imprimata de 80 euro,tva inclus, din Germania)

-Factura servicii emisa catre PJ din UE (nu din Romania)SDD cf art 133 (2) Codul fiscal.
-Factura de materiale primita din UE,de catre PJ din Romania(nu are tva pe ea,banuiesc ca este vb de taxare inversa)

Va multumesc mult,pana acum nu am gasit pe nimeni care sa stie sa raspunda la aceste intebari si ma tot chinui de cateva saptamani bune,nici macar cei de la Fisc...trist:(.

1 raspuns


la 17 Iul. 2014
Inregistrarea facturilor interne cu TVA se face in formularul 394 daca sunteti inregistrata in scopuri de TVA, iar cele comunitare in formularul 390. Pentru toate facturile primite care au cota de TVA le veti inregistra in formularul 300 daca sunteti inregistrata in scop de TVA pentru operatiunile respective. Pe factura veti gasi regimul de TVA, taxare inversa sau scutit, deci in decont veti inregistra la rubrica corespunzatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x