Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila tva la incasare

Am preluat o firma la care s-a anulat TVA la incasare din oficiu. Am dus actele pentru repunere. Lucrez in SAGA. Din 01.08.2013 - 01.12.2013 fosta contabila a introdus receptiile tot cu TVA. Mentionez ca am dus la FISC declaratiile 311 cu TVA colectat.
1. Cum trebuie sa procedez in Saga?
2. cum lucrez in SAGA de la 01.01.2014 ca platitor sau neplatitor de TVA deoarece s-ar putea sa repuna firma la TVA la incasare de la 01.04.2014. Mentionez ca trebuie sa duc declaratiile la trimestru.

Va multumesc anticipat

1 raspuns


la 06 Mar. 2014
Persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA nu mai beneficiaza de dreptul de deducere a TVA aferente achizitiilor efectuate in perioada respectiva. Acestea au obligatia de a colecta si de a plati TVA aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata TVA efectuate in perioada in care nu au un cod valabil deTVA. In acest sens se va depune la organul fiscal competent formularul 311, pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei daca si numai daca in perioada respectiva a efectuat livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau servicii pentru care sunt persoane obligate la plata TVA. Asadar, se va factura cu TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x