Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere TVA la bonuri fiscale

Un SRL platitor de TVA poate sa deduca TVA-ul din achizitiile facute , altele decat cele de combustibil, efectuate cu bon fiscal.Concret, un fast food , mai cumpara uneori anumite materii prime si materiale pe bon fiscal, deoarece sumele sunt intre 50-200 lei si nu primeste factura.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa deduc TVA-ul.
Multumesc ptr.ajutor.
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 02 Feb. 2015
Deducerea taxei si a cheltuielii poate fi facuta in baza facturii fiscale sau a bonului fiscal, ce are datele firmei inscrise ca o factura simplificata, conform prevederilor legale. Bonul fiscal este document de plata in cazul vanzarii cu amanuntul, pentru persoane fizice. Achizitia produselor de catre o persoana juridica se face in baza facturii, bonul fiscal reprezentand document de plata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Feb. 2015
Buna ziua. Puteti deduce tva-ul daca la emiterea lui, aveti grija sa specificati societatii emitente codul fiscal cu RO al societatii d-voastra pentru ca acesta sa apara pe bonul fiscal. O zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Feb. 2015
Buna. In cazul achizitiei de bunuri/servicii , nu se va putea deduce TVA-ul doar pe baza bonului fiscal, fiind necesara o factura. Doar in cazul bonurilor de combustibil cu CIF ul imprimat este valabila aceasta prevedere. Pentru a usura munca furnizorului, ii puteti solicita sa va faca o singura factura care sa cuprinda mai multe bonuri (din aceeasi luna). Oricum furnizorul este obligat , ca la cererea cumparatorului , persoana fizica sau juridica, sa emita factura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x