Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Se poate primi indemnizatie crestere copil si subventie apia?

Sunt in concediu de indemnizatie de crestere copil de 1 an si 2 luni si am primit deja de doua ori subventie de la Apia, in 2013 si 2014. S-a modificat ceva si va trebui restituita indemnizatia???

2 raspunsuri


la 24 Iun. 2014
Avand in vedere prevederile Codului fiscal, art. 42 prin care ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca nu sunt considerate venituri impozabile indemnizatiile pentru risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav. In concluzie, daca primiti subventii si indemnizatii, acestea fiind considerate ca venituri neimpozabile nu pot fi retrase sau anulate, nefiind acordate in acelasi scop.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Iun. 2014
Multumesc, asa stiam si eu. M-am linistit...
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x