Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Persoane in intretinerea unui membru din familie, care lucreaza

Buna ziua,
Am un angajat  care are inca trei membrii in familie:tata, mama si un frate(student )care nu au nici un venit.Pot sa trec cele trei persoane in intretinerea angajatului meu ? daca da, ce acte trebuie sa aduca conform legislatiei in vigoare ?( bineinteles inafara declaratiilor tip pe care le voi intocmi la sediul societatii ) sau pot fi coasigurati ?
Astept raspuns.
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 13 Mar. 2014
Pentru ca o persoana sa fie in intretinere, aceasta trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: - existenta unor raporturi juridice intre contribuabil si persoana aflata in intretinere; - persoana fizica intretinuta sa aiba venituri impozabile si neimpozabile mai mici sau egale cu 2.500.000 lei lunar. Persoana aflata in intretinere poate avea sau nu domiciliu comun cu contribuabilul in a carui intretinere se afla. Sunt considerate persoane aflate in intretinere sotul/sotia contribuabilului, copiii acestuia, precum si alti membri de familie pana la gradul al doilea inclusiv. In sensul art. 56 alin. (3) din Codul fiscal, in categoria ?alt membru de familie aflat in intretinere? se cuprind rudele contribuabilului si ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv. Aceste persoane pot fi si coasigurati. Aveti nevoie de adeverinta de venit eliberata de administratia financiara in raza careia isi au domiciliu repectivii si o declaratie pe proprie raspundere a salariatului prin care va solicita luarea persoanelor respective in intretinerea sa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Mar. 2014
La ce va referiti cind suneti "raporturi juridice intre contribuabil si persoana aflata in intretinere" ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x