Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

obiect inventar inregistrat ca mijloc fix

Buna ziua,
am preluat o firma si din datele contabile am observat ca unul din mijloacele fixe are valoarea sub 1800 lei (1283,56). As dori sa-l incadrez, cum este corect, la obiecte de inventar. Amortizarea la 31.12.2013 este de 842.31, valoarea neamortizata este de 441.25. Ce note contabile pot face?
Va multumesc mult de tot

3 raspunsuri


la 17 Mar. 2014
Depinde de data de intrare in patrimoniu a mijlocului fix. 1. Valoarea de intrare a mijloacelor fixe, incepand cu data de 01.07.2013 este de 2.500 lei. Valoarea ramasa neamortizata a mijloacelor fixe cu valoarea de intrare cuprinsa intre 1.800 si 2.500 lei, existente in patrimoniul operatorilor economici la 1 iulie 2013, se va recupera pe durata normala de functionare ramasa. 2.Valoarea de intrare a mijloacelor fixe, incepand cu data de 12.02. 2007 este de 1.800 lei. Valoarea ramasa neamortizata a mijloacelor fixe cu valoarea de intrare cuprinsa intre 1.500 lei si 1.800 lei, existente in patrimoniul operatorilor economici, se va recupera integral la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari sau se poate opta pentru recuperarea acestei valori, pe durata normala de functionare ramasa, potrivit prevederilor legale in vigoare. In cazul in care s-a inregistrat eronat se procedeaza la stornarea inregistrarii initiale si repunerea ei corecta. Se va proceda si la anularea amortizarii inregistrate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Mar. 2014
NU SE POATE SPUNE CA INREGISTRAREA INITIALA A FOST GRESITA. Depinde de politicile contabile adoptate de entitatea economica. Trebuie studiat manualul de politici. Daca s-a optat pentru recunoasterea imobilizarilor fara a se tine cont de prevederea fiscala privind valoarea de intrare, atunci e corect cum s-a inregistrat initial. In cazul in care se face trecerea la materiale de natura obiectelor de inventar, trebuie sa se consemneze acest lucru in notele explicative. Amortizarea va fi anulata folosind contul 117. Se vor reface declaratiile fiscale privind impozitul pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Mar. 2014
Se poate inregistra un obiect de inventar ca mijloc fix daca se preconizeaza ca durata de utilizare va fi mai mare de un an.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x