Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare valoare cesionata

Buna seara, am o rugaminte , am cumparat un teren de la o primarie. Terenul a fost initial cesionat catre alta persoana, care a platit din valoarea totala suma de 35000 lei, noi am achitat diferenta. Pe contractul de vanzare-cumparare este trecuta suma totala, inclusiv valoarea de 35000 lei, care au fost achitati de cealalta persoana. Imi puteti spune cum sa inregistrez in contabilitate aceste sume?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavostra.
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 25 Iun. 2014
Din ce am inteles, calitatea dumneavoastra in contactul de vanzare-cumparare este de cumparator care a achitat din suma contractului o parte, mai putin 35000 de lei, contractul de vanzare-cumparare avand suma totala. In opinia mea, ori aveti valoarea contractuala gresita si trebuie sa faceti cerere de modificare, ori mai aveti de plata diferenta de 35000 si primaria va trebui sa returneze cei 35000 persoanei anterioare. In contabilitate pentru ce aveti in acest moment puteti inregistra valoarea contractului si plata partiala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iul. 2014
Veti inregistra normal contractul de vanzare cumparare : 211=404 si apoi in baza contractului de vanzare cumparare coroborat cu contractul de cesiune veti face 404= 462 cu cei 35.000 RON, urmand sa faceti plata catre cel care v-a cesionat contractul. Daca insa, in contractul de vanzare cumparare se precizeaza ca dvs. veti achita integral catre primarie si primaria va returna suma de 35.000 ron , atunci va trebui sa urmati aceasta cale. Recititi ambele contractele si vedeti care sunt prevederile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iul. 2014
Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x