Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare cheltuieli

Am urmatoarea situatie- societatea isi desfasoara activitatea intr-un spatiu preluat in baza unui contract de comodat de la o persoana fizica. Cum se procedeaza pentru a inregistra pe cheltuielile societatii facturile de utilitati(energie, gaze) acestea fiind emise pe numele persoanei fizice?
.
Adaugata in   Studii de caz Cheltuieli

2 raspunsuri


la 04 Feb. 2014
In cazul in care facturile sunt emise pe numele persoanei fizice, cheltuielile sunt considerate nedeductibile dpdv fiscal. Totodata societatea nu poate deduce TVA-ul. Va recomand utilizarea unui cont de cheltuiala nedeductibila 658-analitic distinct.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Feb. 2014
Conf.art.21alin.(3)lit.(m) din L.571/2003 privind CF.,chelt.de functionare,intretinere si reparatii aferente unui sediu aflat in locuinta propr.personala a unei pers.fizice,folosita si in scop personal,sunt deductibile in limita corespunzatoare suprafetelor puse la dispozitia societatii in baza contractelor incheiate intre parti ,in acest scop.Vedeti pct.37 din normele metodologice.Chelt.cu utilitatile aferente sediului fiscal al societ.,situat in spatiul propr.a unei pers.fizice sunt deductibile daca in ctr.de inchiriere sau comodat este prevazut ca aceste cheltuieli cad in sarcina societatii.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x