Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

incasari si plati neinregistrate in contabilitate din 2011


Buna seara.
Am un client care vine in dec 2013 cu extrase de banca in care are plati si incasari de la fz/clienti din 2011 si 2012. Cum le pot inregistra corect la luna dec 2013 si fara a modifica soldurile la banci, care culmea...la unele sunt corecte. Daca sunt aferente anilor 2011 si 2012 nu afecteaza TVA , pentru ca in anii resp nu se aplica TVA la incasare.

Sume neinregistrate din 2011 si 2012

1 raspuns

Teodora Munteanu
Expert Teodora Munteanu a raspuns la intrebare la 03 Ian. 2014
In cazul in care soldul bancar din evidentele contabile coincide cu extrasul bancar, este necesar sa efectuati o verificare a inregistrarilor contabile realizate la acea data.

Problema este ca s-au prezentat extrase din mai multe banci...pt una chiar a fost bun soldul initial de la banca, desi clientii sau furnizorii nu apar incasati/platiti, iar pt altele a prezentat in 2013 extras de banca care nici macar nu a fost creat analitic in Saga. Eu nu stiu ce a fost in trecut, am lucrat doar luna noiembrie 2013 acea societate, dar a fost adus pentru verificare extras banca din ian 2012, in care nu apareau clientii sau fz resp ca incasati sau platiti; in 2012 s-a schimbat si programul de contabilitate si nu se mai poate verifica nimic din 2011...si chiar nu imi dau seama cum s-a facut de soldul la una dintre banci corespunde ...e posibil cred sa se fi trecut pe depunere/retragere numerar de raman sume atat de mari neoperate la cl/fz.
Deci, pt banca pentru care nu a prezentat extras in 2011, pot inreg acum, dar pt cea care are soldul initial corect cum se inreg?

1 raspuns


la 06 Ian. 2014
verificati in listarile de la dosar notele contabile efectuate la acea data. In cazul in care s-au inregistrat eronat, stornati inregistrarile si repuneti corect.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x