Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit pe constructii speciale 2014

O societate isi desfasoara activitatea in baza unui contract de comodat, este proprietatea asociatului, persoana fizica. In patrimoniul societatii nu se afla inregistrate proprietati: terenuri ,cladiri..pentru care soc.sa plateasca impozit la Primarie.
In urma cu doi ani, societatea a ridicat pe acest spatiu al persoanei fizice o magazie metalica-depozit, necesara desfasurarii activitatii de colectare a deseurilor de fier vechi. Este o constructie metalica betonata in interior, fosa septica, canalizare, imprejmuire...toate dotarile pentru respectarea regulilor de mediu si protectia muncii.

Aceasta magazie metalica s-a inregistrat in contabilitate la terminarea lucrarilor pe baza de proces verbal, in contul 212 (alte constructii-nu cladiri).

Are societatea obligatia sa plateasca impozit de 1,5% pe constructii speciale prin declararea in decl.mentiuni 010 , avand in vedere ca acest spatiu de depozitare este inregistrat pe firma ,dar nu pe proprietatea acesteia sau obligatia revine persoanei fizice in baza contractului de comodat ?

Am citit legislatia dar tot nu imi este foarte clar cui ii revine aceasta obligativitate.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns concret pentru ca nu stiu daca trebuie sa depun 010 la Anaf.
Multumesc frumos.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 07 Apr. 2014
Se aplica cota de 1,5% asupra valorii constructiilor existente in patrimoniul societatii la data de 31 decembrie a anului anterior, valoare evidentiata contabil in soldul debitor al conturilor corespunzatoare constructiilor mentionate la art. 296/34 din Codul fiscal. In plus, din valoare constructiilor se scade: - valoarea cladirilor, inclusiv valoarea lucrarilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru cladirile inchiriate, luate in concesiune, aflate in administrare ori in folosinta, pentru care se datoreaza impozit pe cladiri, potrivit prevederilor Titlului IX din Codul fiscal de catre contribuabil sau proprietar, dupa caz; -valoarea constructiilor si a lucrarilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru constructiile, aflate sau care urmeaza sa fie trecute in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ teritoriale; -valoarea constructiilor din subgrupa 1.2.9. "Terase pe arabil, plantatii pomicole si viticole" din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 2139/2004, cu modificarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x