Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Care este tratamentul fiscal a unui nerezident ?

Care este tratamentul fiscal si monografia contabila pentru un nerezident care are domiciliul fiscal in US ,seiul in Europa Austria si desfasoara in Romania un singur tip de activitate : achizitie imobile -spatii productie si inchirierea lor?
- Tratamentul TVA? Daca imobilele se achizitioneaza fara TVA si chiriile sunt fara TVA ,este necesara inregistrarea ca platitor de TVA la ANAF?
- Tratamentul platitor de impozit taxe locale ? Fiind proprietar de imobile trebuie platit impozitul local; ce inregistrare trebuie facuta?
- Tratamentul ca platitor de impozit pe profit ; Incasind chirii trebuie platit impozit pe profit,tinind seama de dubla impunere ,coroborat cu domiciliul fiscal in US ,ce declaratii si inregistrai trebuie facute ?
Nerezidentul are sediul fiscal in US ( Virginia) ,sediul operatiuni in Europa in Austria, nu are punct de lucru,cont,salariati si nici alta activitate in Romania

1 raspuns


la 26 Iun. 2014
Persoana nerezidenta care desfasoara activitati imobiliare in Romania, urmeaza ca la incheierea contractului de inchiriere sa se angajeze sa plateasca impozit la bugetul statului. Regimul de platitor de TVA nu se aplica acestuia deoarece acesta este persoana fizica si nu poate emite factura pentru chirie, aceasta fiind perceputa in baza contractului de inchiriere.In calitate de proprietar, persoana fizica va trebui sa se inregistreze si sa achite impozitul pe imobil la taxe si impozite locale anual. Impozitul pentru venitul realizat in Romania se achita in Romania conform prevederilor Codului fiscal, prin retinere la sursa, acesta urmand sa declare anual veniturile realizate in Romania.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x