Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Bacsis la dispozitia societatii

Buna ziua!
As dori sa stiu care sunt notele contabile daca bacsisul ramane la dispozitia societatii(societatea este platitoare de impozit pe venit si platitoare de tva).La bacsis se aplica TVA diferentiat in functie de procent (24%,9%)?In casa de marcat trebuie evidentiat bacsis cu 24% si bacsis cu 9%?
Va multumesc anticipat!

3 raspunsuri


la 10 Mai. 2015
In cazul in care bacsisul ramane in societate, se considera ca acesta este venit impozabil si se inregistreaza in contabilitate la alte venituri, La bacsis nu se aplica cota de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Mai. 2015
Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Mai. 2015
pe acelasi site, la o alta intrebare referitoare la acelasi subiect (daca se aplica sau nu tva la bacsis) ati raspuns astfel: 05 Mai. 2015 "Bacsisul inregistrat pe casa de marcat poate fi considerat venit pentru societate, impozitat cu cota legala in functie de tipul societatii, venit care colecteaza si tva daca firma este inregistrata in scopuri de tva. In cazul in care bacsisul revine angajatilor se considera venituri salariale si se calculeaza taxa si impozit." acum spuneti: "In cazul in care bacsisul ramane in societate, se considera ca acesta este venit impozabil si se inregistreaza in contabilitate la alte venituri, La bacsis nu se aplica cota de TVA." N-ati vrea sa va hotarati?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x