Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

scutire impozit locuinta timp de 10 ani pe Legea 15/2003

Buna ziua,
Am obtinut un teren in baza Legii nr.15/2003 pe care am construit o locuinta. Ma intereseaza daca beneficiez de scutirea de impozit pe locuinta timp de 10 ani conform art. 7, pct 2 din legea sus mentionata avand in vedere ca cei de la Directia de Taxe si Impozite ma pune sa platesc impozitul pe locuinta invocand legea locuintei nr.114/1996, art 7-9 la care eu nu ma incadrez.
Va multumesc.

1 raspuns


la 19 Sep. 2014
Legea 15/2003 este actualizata de Legea 237/2010, dar va trebui sa verificati in contractul incheiat baza legala de atribuire a terenului, precum si modul de finantare a construirii imobilului. Legea 114/1996 specifica la art. 10 scutirea pe termen de 10 ani a impozitului in anumite conditii - De prevederile art. 7 din prezenta lege beneficiaza, o singura data, persoanele fizice care, impreuna cu familia, nu au detinut si nu au in proprietate o locuinta, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 7 lit. c), sau daca locuinta in care gospodaresc impreuna nu satisface exigentele minimale de suprafata, prevazute in anexa nr. 1, corespunzator numarului de persoane din familie. Proprietarii locuintelor noi, persoane fizice, sunt scutiti de plata impozitului pe cladire timp de 10 ani de la data dobandirii locuintei. In cazul instrainarii locuintei in conditiile prezentei legi, noul proprietar nu mai beneficiaza de scutirea de impozit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x