Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

radiere firma onrc stoc de marfa

Buna ziua,
daca o societate comerciala, care se radiaza la ONRC din proprie vointa, are pe stoc marfa de
46 129.46 lei si un adaos la ea de 3747.11 lei, cum trebuie procedat cu stocul de marfa? poate fii vandut asociatilor? dar la vanzare este permis sa i se dea jos adaosul, deoarece firma este in lichidare? in ideea de a nu mai plati impozite si pe adaos. Mentionez ca societatea este platitoare de tva si impozit micro 3%.
Totodata societatea are si creditare de 62 905.09 lei. S-ar putea, cumva, compensa stocul de marfa cu creditarea in societate?
Multumesc anticipat!

1 raspuns


la 09 Iun. 2014
In cazul in care societatea este in lichidare voluntara, prin vanzarea patrimoniului se urmareste achitarea datoriilor catre creditori, apoi, daca ramane o diferenta aceasta se aloca asociatilor dupa ce se vor achita impozitele si taxele,conform detinerii partilor sociale. Daca societatea a fost creditata in mod real, cu contract de creditare, cu suma 62905lei, iar stocul detinut este de 49876lei, se poate prelua stocul de marfa de catre asociati. Tinanad cont ca nu este vorba despre o vanzare ci despre o compensare a datoriei societatii catre asociati, tranzactia nu trebuie impozitata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x