Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila construire bloc apartamente

Doresc o completare la raspunsul anterior anume, daca si cheltuielile cu personalul angajat se vor contabiliza tot prin contul 231 si alte cheltuieli ale societatii alaturi de facturile emise de constructor.De asemenea la achizitionarea terenului s-au mai facut si cheltuieli cu notarul si intabularea. Acestea se pot cumula la valoarea terenului si sa se inregistreze pe mijloc fix In valoarea terenului?Iar situatia cand se primeste deja avans de la viitori proprietari de apartamente,aceste facturi de avans se inregistreaza pe venituri ? Care este monografia contabila? Multumesc.

1 raspuns


la 10 Sep. 2014
In cazul in care realizati constructia in regie proprie valoarea cheltuielilor cu personalul atribuita realizarii constructiei trebuie trecuta in valoarea imobilizarii. Daca constructia este realizata in scopul vanzarii, in conformitate cu OMFP 3055/2009 avem in vedere ca stocurile sunt active circulante detinute pentru a fi vandute pe parcursul desfasurarii normale a activitatii, in curs de productie in vederea vanzarii in procesul desfasurarii normale a activitatii sau sub forma de materii prime, materiale si alte consumabile care urmeaza sa fie folosite in procesul de productie sau pentru prestarea de servicii. In categoria stocurilor se cuprind si activele cu ciclu lung de fabricatie, destinate vanzarii (de exemplu, ansambluri sau complexuri de locuinte etc. realizate de entitatile ce au ca activitate principala obtinerea si vanzarea de locuinte). Daca constructiile sunt realizate in scopul exploatarii pe termen lung, de catre entitatea care le-a realizat, ele reprezinta imobilizari. De asemenea, atunci cand un teren este cumparat in scopul construirii pe acesta de constructii destinate vanzarii, acesta este inregistrat la stocuri. In cazul activelor de natura ansamblurilor sau complexurilor de locuinte care initial erau destinate vanzarii si care ulterior isi schimba destinatia, urmand a fi folosite de entitate pe o perioada indelungata sau sa fie inchiriate unor terti, in contabilitate se inregistreaza un transfer de la stocuri la imobilizari corporale. Transferul se efectueaza la data schimbarii destinatiei, la valoarea la care activele erau inregistrate in contabilitate (reprezentata de cost).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x