Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contabilitate monografie sponsorizari

Conform codului fiscal sponsorizarile peste limita admisa sa fie scazute din impozitul pe profit din cursul unui an se pot reporta sa fie scazute in urmatorii 7 ani.Dar in anul cand nu toata suma sposorizata pot sa o scad din impozit ,in contabilitate ea ramane pe cheltuiala nedeductibila si in anul urmator scad acea suma din impozitul din acel an? Va rog sa imi comunicati cum se fac inregistrarile in contabilitate in astfel de caz. Va multumesc.

1 raspuns


la 25 Mar. 2014
Potrivit prevederilor art.21 alin 4 lit. p. din Codul Fiscal, cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat efectuate potrivit legii sunt cheltuieli nedeductibile fiscal, dar pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: 1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri; 2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Daca se incadreaza in limitele de mai sus, societatea ii poate acorda sponsorizarea in baza unui contract semnat de ambele parti. In cazul in care subiectul sponsorizarii este o persoana fizica, atunci acesta nu va putea sa va emita un document justificativ. In acest caz societatea dvs. va achita banii prin emiterea unei dipozitii de plata pe care o va semna persoana fizica, sau se va efectua virament in contul curent al persoanei fizice prin OP. Utilizati pentru calcul urmatoarea formula: impozit profit = [total venituri - total cheltuieli - venituri neimpozabile + cheltuieli nedeductibile-pierdere fiscala] * 16% Calculati cele doua limite stabilite de lege 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat Deductibila va fi limita inferioara. Impozitul pe profit obtinut prin formula de calcul de mai sus se va reduce cu limita inferioara obtinuta din compararea celor doua limite impuse de lege.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x