Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

haine second hand - plata tva la marja de profit?

D-na Teodora Munteanu a raspuns la o intrebare pusa de un membru :
Am un SRL - magazin cu haine second hand pe care le import din Italia . Am depasit plafonul de 10.000 de euro si am devenit platitor de TVA. De 3 ani insa platesc TVA normal la toata valoarea marfii pe care o vand . Intrebarea mea este : Plata TVA la MARJA DE PROFIT e valabila si pentru magazinul meu de haine sau mai trebuie sa indeplinesc si alte conditii? . Daca este posibil, daca am dreptul si cum pot sa trec de la plata integrala a tva la plata TVA DOAR LA MARJA DE PROFIT ? Pentru mine diferenta ar fi destul de mare si as plati tva mult mai putin . Multi mi-au spus ca si firma italiana de la care import haine ar trebui sa practice tva la marja ca sa pot plati si eu la fel in Romania. Altii ca nu conteaza ce face firma italiana. Multumesc.

1 raspuns


la 08 Apr. 2014
Acest regim poate fi aplicat de persoanele a caror activitate economica consta (integral sau partial) în achizitionarea din tara, din UE sau din import de bunuri second-hand si/ sau opere de arta, obiecte de colectie sau antichitati, în scopul revanzarii. O astfel de persoana se numeste persoana impozabila revanzatoare. Un bun care numai este nou nu se va considera ca automat este supus regimului second-hand. Pentru a dovedi ca bunul a fost supus regimului special, pe factura primita trebuie sa existe o men]iune ca atare sau/ si o trimitere la articolele relevante din Directiva 112.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x