Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitii marfa dar lipsa disponibil pentru plata lor

Administratotrul unei firme cumpara o remorca auto de la o firma din Austria pret 3000 euro si o achita cash din banii lui , mi-a adus factura si chitanta pe firma. Socieatea nu are atata disponibil in banca sau casa nici euro si nici lei .Cum sa procedez ca sa pot inregistra chitanta primita de 3000 euro.
Totodata as vrea as va intreb daca limita de plati in numerar la facturi de (pana in 5000 lei ) se aplica si la plati externe sau nu ?

1 raspuns


la 12 Mai. 2014
Da, se poate achita cash. Pentru platile in valuta nu exista plafon (acestea nu intra sub incidenta O.G. nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare) Doar daca aceasta suma depaseste 15.000 euro, va intra sub incidenta Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism si va trebui sa intocmiti raportarile catre Oficiul pentru spalarea banilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x