Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cesiunea de parti sociale cu o persoana din afara societatii

in cazul cesiunii partilor sociale, ce efecte sunt pentru cel care cesioneaza? Si mai ales, mai raspunde pentru ceva dupa cesionare? ( in ideea ca cesioneaza unei persoane din afara societatii)
Am ca exemplu o societate care se afla in insolventa si se cere angajarea raspunderii patrimoniale a administratorului, insa acesta a cesionat societatea de mai mult timp . El raspunde dupa cesiunea partilor sociale pentru creantele datorate de pe vremea de cand era el administrator.

2 raspunsuri


la 16 Oct. 2014
Cesiunea de parti sociale presupune cedarea dreptului de proprietate catre o alta persoana. In cazul unei societati, cesiunea poate fi urmata si de schimbarea administratorului fapt pentru care noul administrator procedeaza la descarcarea gestiunii vechiului administrator delimitand activitatea anterioara sau preia prin proces verbal sau tacit gestiunea raspunzand si pentru perioada precedenta. Pentru existenta unor creante in momentul cesiunii, este importanta descarcarea de gestiune si documentele anexate la actul de cesiune, certificatul de atestare fiscala, fisa sitetica, balanta, situatie financiara etc.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Oct. 2014
Se poate sa ma ajutati si cu o monografie de cedare parti sociale? Va multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x