Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cat timp se pot tine bani numerar in casa?

Sunt director de scoala,ordonator tertiar de credite.As vrea sa stiu cat timp se pot tine bani numerar in casa pt.delegatii si cheltuieli materiale?Ce acte normative reglementeaza acest lucru?

3 raspunsuri


la 28 Mai. 2014
Conform prevederilor Art. 5 alin (7) din OUG nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, instituţiile publice au obligaţia să organizeze activitatea de casierie, astfel încât încasările şi plăţile în numerar să fie efectuate în condiţii de siguranţă, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare şi în limita plafonului de casă stabilit de către unităţile trezoreriei statului pentru fiecare instituţie publică.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Mai. 2014
Institutiile publice au obligatia sa organizeze activitatea de casierie astfel incat incasarile si platile in numerar sa fie efectuate in conditii de siguranta, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare si in limita plafonului de casa stabilit de catre unitatile Trezoreriei Statului pentru fiecare institutie publica. Conform prevederilor OUG 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, plafonul de casa pentru institutiile publice se stabileste cu respectarea dispoziţiilor legale in vigoare in limita stabilita de catre trezoreria statului pentru fiecare institutie , ca medie a ridicarilor pe ultimele trei luni din conturile de cheltuieli sau de disponibil, dupa caz, deschise la trezoreria statului , a sumelor pentru efectuarea de plati in numerar, reprezentand drepturi de personal, precum si pentru alte cheltuieli care nu se justifica a fi efectuate prin decontari.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Mai. 2014
Conform Legii 201/2003, Anexa 1-Norme metodologice, art 5.4.6. paragraf 2, se specifica perioada de timp pentru pastrarea sumelor neutilizate in caserie: sumele ridicate in numerar pentru efectuarea de cheltuieli, ramase neutilizate, se depun de catre institutiile publice in conturile corespunzatoare de cheltuieli bugetare sau de disponibilitati, dupa caz, din care au fost ridicate pe baza de foaie de varsamant, in termen de cel mult 3 zile lucratoare de la ridicare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x