Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

prestari servicii de catre o firma din Romania intr-un stat membru UE

O firma din Romania presteaza servicii de transport marfa pentru o firma din Danemarca. Pentru alimentarea cu combustibil si alte servicii firma are card DKV. Desi factura de la DKV este pe numele firmei romanesti,plata este facuta de firma daneza. In contabilitate am inregistrat alimentarea cu motorina astfel: 542 la 6022 si4426. Cum se poate inchide contul 542 stiind ca acesta poate fi inchis cu conturile 5124 sau 5134. Mentionez ca fima romaneasca a incasat deja o parte din TVA de recuperat.
Multumesc foate mult

1 raspuns


la 27 Mar. 2015
Firmele de transport au un regim special de decontare si recuperare taxa. Prin utilizarea cardului DKV se favorizeaza desfasurarea activitatii transportatorilor, dar plata de catre societatea daneza a combustibilului in numele societatii romane fara o justificare rezonabila stabilita contractual poate fi interpretata ca evitarea fiscalitatii. Incasarea de catre firma a sumelor pentru combustibil fara factura este o problema. In aceasta situatie ar trebui ca intre cele doua societati sa existe un parteneriat, o asociere sau o inchiriere de mijloace de transport si nu un contract de furnizare de servicii de transport. Inregistrarea in contabilitate ca decont nu este corecta, nefiind vorba despre un decont de cheltuieli.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x