Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Iesire din asocire si plafon tva

La Multi Ani !
Buna dimineata !
Care sunt procedurile ce trebuiesc indeplinite pentru iesire din asociere la o Asociatie Familiala ?
Se poate transforma o Asociatie Familiala in Intreprindere Individuala si care sunt procedurile ?
Valoarea rezultata din vanzarea unui apartament apartinand unui SRL neplatitor de TVA se ia in calcul la depasirea plafonului tva ? Poate deveni SRL -ul platitor de tva in urma acestei tranzactii ?

1 raspuns


la 07 Ian. 2015
Ca asociatie familiala, acesta trebuie sa indeplineasca conditia de numar de asociati, iar acestia trebuie sa faca parte din familie cu gradele de rudenie prevazute in baza legala. Scoaterea din asociatie a unei persoane se poate face doar daca raman indeplinite conditiile legale, modificarile urmand a se face la Registrul comertului. Transformarea unei asociatii familiale in intreprindere individuala nu poate fi facuta. Pentru vanzarea apartamentului detinut de societatea comerciala, aceasta nu intra in calcularea cifrei de afaceri fiind inregistrata ca venit pe 758 si nu din activitatea desfasurata, exceptie facand situatia in care societatea are ca obiect tranzactii imobiliare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x