Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Firme afiliate sau nu ..ce presupune asta fiscal ???

Un SRL , platitor de TVA are 3 asociati ( sot-sotie-tata,) din care unul administrator si majoritar . Unul din ei mai este administrator si la alta firma , neplatitoare de TVA , unde este tot majoritar ( si unde sunt si ceilalti asociati ) ,
Firma platitaore de TVA ( cu TVA LA INCASARE ) factureaza catre cealalata firma . Se considera ca sunt afiliate ? Trebuie ca pentru livrarile catre acea firma neplatitoare de TVA sa le consider ca si cum ar fi cu TVA LA FACTURARE ???
Ce alte particularitati mai sunt ???
Va multumesc mult

3 raspunsuri


la 03 Mar. 2015
Societatile afiliate sunt cele care detin participare in alte societati sau in situatia in care au aceiasi asociati. Activitatea desfasurata de cele doua persoane juridice daca este comuna trebuie raportata ca activitate de grup, organul fiscal urmarind daca prin activitatea comuna nu se incearca evitarea fiscalitatii. Faptul ca societatea cu tva are regim de deducere la incasare nu implica inregistrarea cheltuielii cu tva la plata pentru cea fara tva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Mar. 2015
Nu cred ca m-am facut inteleasa ... Eu intrebam ca daca firmele sunt afiliate.., cea care are tva LA INCASARE si furnizezza marfa celei fara TVA , ..pt. aceasta activitate intre cele douna firme doar sunt obligata sa INREGISTREZ CU TVA LA FACTURARE ...(, motivul fiind ca sunt afiliate ??) Pentre cea FARA TVA nu este nici o diferenta .., ma refeream la cealalalta ... Se anunta finantele ??? Ce alte implictii mai sunt ??
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Mar. 2015
Activitatea firmelor afiliate se raporteaza la administratia teritoriala. Tva se inregistreaza la incasare ca si pentru celelalte situatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x