Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Diurna. Care este valoarea maxima legala pentru Italia?

Va rog sa-mi specificati care este valoarea maxima a diurnei legale care poate fi acordata unui angajat/administrator al societatii pentru deplasari in strainatate Daca valoarea diurnei difera in functie de tara in care se face deplasarea, va rog sa-mi specificati limita diurnei pe zi pentru Italia.

4 raspunsuri


la 10 Oct. 2014
Diurna pentru delegare este un drept cuvenit persoanelor fizice care au calitatea de salariat, pentru aceasta perioada. Conform prevederilor art. 21 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal, suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate este deductibila fiscal in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.In ceea ce priveste decontarea cheltuielilor privind deplasarea in strainatate, baza legala ce reglementeaza conditiile de acordare si cuantumul minim al diurnei cuvenite personalului din institutiile publice este HG 518/1995. In statele din CE este prevazut acelasi nivel de diurna legala 35 euro/zi, cu posibilitatea de maxim fiscal de 2,5 ori x 35 euro/zi = 87,5 euro/zi.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Oct. 2014
Este vb de o societate, in concluzie diurna legal care se poate acorda salariatului este de 35 euro sau 87,5 euro pe zi?Multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Oct. 2014
In caz ca sunteti institutie publica 35 euro, daca sunteti societate comerciala 87.5 euro/zi
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Oct. 2014
Multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x