Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cont bancar dedicat pentru Intreprindere Individuala

Am o intreprindere individuala, pentru care nu am mai deschis un cont bancar, deoarece mi s-a spus in momentul infiintarii, ca nu este necesar sa am un cont bancar dedicat, neavand personalitate juridica, poate fi folosit contul bancar personal.
Acum, eu trebuie sa incasez bani prin contul bancar, in urma unei facturi emise de mine, in numele propriei Intreprinderi Individuale, dar colaboratorul meu, ma atentioneaza ca banca nu va accepta tranzactia, deoarece I.I. are cod fiscal si contul meu personal CNP...
Cum este corect?
Multumesc.

5 raspunsuri


la 22 Ian. 2015
Intreprinderea individuala este o persoana juridica distincta, inregistrata fiscal cu cod unic. Nu puteti incasa banii in cont personal, fiind vorba despre doua persoane distincte.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Ian. 2015
...Întreprinderea individuală este lipsită de personalitate juridică, iar întreprinzătorul, titular al întreprinderii individuale, are calitatea de comerciant persoană fizică de la data înregistrării sale în registrul comerţului (art. 22 şi 23 din ordonanţă)... ... persoana fizica autorizata este acea persoana autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca, se mentioneaza in OUG nr. 44/2008... ,, Conform art. 48 din Codul Fiscal, care reglementeaza regulile generale de stabilire a venitului net anual din activitati independente, determinat pe baza contabilitatii in partida simpla, prevede conditiile in care cheltuielile efectuate de o PFA sunt cheltuieli deductibile.... "Una dintre conditiile reglementate este ca aceste cheltuieli . Astfel, daca PFA poate sustine, prin documente, cheltuielile efectuate in scopul realizarii venitului, faptul ca nu sunt efectuate dintr-un cont dedicat PFA-ului, nu reprezinta motive de nedeductibilitate a respectivelor cheltuieli", ne-a explicat... nu stiu ce sa mai cred!?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Ian. 2015
Problema nu este de nedeductibilitate, daca dovediti incasarea. Banca poate sa nu accepte plata avand cont de persoana fizica. In calitate de persoana fizica, incasarea poate fi considerata venit salarial ce necesita retinerea la sursa a taxelor.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Ian. 2015
Am inteles Multumesc mult pentru lamuriri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Oct. 2016
Intreprinderea individuala nu e "persoana juridica". Si de aici toate cele.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x