Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

mi s-a anulat certificatul de inregistrare in scopuri de tva de recuperat

buna ziua. am si eu o problema legata de tva. in luna aprilie (incepand cu 01.05.2014 mi s-a anulat certificatul) pentru nedepunerea in termen de 6 luni a declaratiilor, iar la aceea data aveam de recuperat in contul 44424 suma de 12400 lei. Depun declaratiile trimestrial. am facut cerere si am depus documentele necesare pentru inregistrarea ca platitor de tva iar din 02.07.2014 mi s-a emis un alt certificat de tva. acum eu nu mai stiu cum trebuie sa procedez (sa inregistrez) in perioada cat nu am avut certificat mai calculez tva? suma de recuperat o mai scriu in declaratia din trim 3 (octombrie) sau am pierdut acea suma?
Adaugata in   TVA Contabilitate

1 raspuns


la 26 Aug. 2014
Pentru perioada in care ati vi s-a anulat certificatul de TVA, nu mai puteati utiliza conturile de TVA si trebuia sa faceti inregistrarile respective pe conturile 446 alte impozite si taxe si 635 alte cheltuieli cu impozite si taxe. In ceea ce priveste operatiunile ce trebuie facute in cazul anularii codului de TVA aceasta situatie presupune efectuarea de ajustari de taxa, iar rezultatele ajustarii trebuie inscrise in ultimul decont de taxa depus inainte de anularea inregistrarii in scop de TVA. Inregistrarea contabila privind ajustarea TVA este 635 = 4426. In concluzie, nu se inchide contul 4424 ci se ajusteaza TVA, la reinregistrare se ajusteaza favorabil TVA ajustat la anularea codului de TVA, dar suma de recuperat nu va mai putea fi inregistrata din nou.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x