Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contabilitate de gestiune

buna ziua , as vrea sa va adresez si eu cateva intrebari si daca ati putea sa imi raspundeti. 1.volumul cheltuielilor din conta financiara este preluat integral in conta de gestiune pt calculul costurilor.de ce?
2.cheltuielile financiare si cheltuielile cu provizioanele pt garantii acordate clientilor sunt incorporabile in costuri?
3.Cheltuielile de exploatare ale unei perioade formeaza costul vanzarilor,de ce?
4prezentati .structura costului vanzarilor,poate fi mai mare fata de cheltuielile de exploatare curente,de ce?
5.analizati Cheltuielile cu chiria echipamentelor productive si chelt cu amortizarea cladirilor administrative apeland la criteriile de diferentiere a costurilor .
Va multunesc frumos !!!!

1 raspuns


la 14 Iun. 2014
In opinia mea raspunsurile la intrebarile dumneavoastra sunt: 1- cheltuielile din contabilitatea financiara nu sunt preluate in contabilitatea de gestiune ci invers, cheltuielile din contabilitatea de gestiune fac parte din costuri si sunt corelate cu contabilitatea financiara. 2.-calcularea provizioanelor pentru garantii acordate clientilot, reprezinta anticiparea unor cheltuieli viitoare, cu efecte in prezent; acestea pot fi calculate in limitele prevazute de lege pentru a putea fi asimilate mai usor de catre societate; pot fi incadrate in costuri 3-cheltuielile de exploatare reprezinta costul vanzarilor in cele mai multe dintre cazuri in cazul activitatii de productie, pentru ca aceste cheltuieli stau la baza calculatiei costurilor in scopul vanzarii. 4-costul vanzarilor poate sa mai contina si alte cheltuieli in afara celor de exploatare, in functie de obiectul de activitate precum si de cheltuielile cu serviciile aferente activitatii economice 5- cheltuiala cu chiria echipamentelor productive fata de cheltuielile cu amortizarea cladirilor administrative, reprezinta diferenta dintre costrurile directe aferente activitatii de productie si costurile indirecte aferente cheltuielilor administrative
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x